Cortenstål

 Våra cortenprodukter levereras nytillverkade i sin ursprungliga mörkgrå stålfärg. Den rostiga ytan bildas långsamt när produkten får stå utomhus under en tid. Redan efter någon vecka börjar den rostiga färgen att synas och med tiden blir den mörkare och mörkare. Cortenstålet behöver ett varierat klimat där det utsätts för fuktig luft, och emellanåt får torka helt, för att bäst bilda den rostiga skyddande ytan

 

För att "kicka igång" rostprocessen kan man blanda vägsalt med vatten och spraya på ytan. Efter max ett dygn bör saltet borstas av och sköljas bort ordentligt med vatten. Vi rekommenderar att man bara gör detta vid ett tillfälle. Gör man det fler gånger finns det risk för att den rostiga ytan inte blir lika tålig, jämn och fin. Men det bästa för din cortenprodukt är att låta den naturliga processen ha sin gång och inte försöka påskynda alls. En varierad väderlek och lite tålamod från din sida ger det bästa reslutatet. 

Under tiden som cortenstålet bygger upp den rostiga ytan kan den missfärga känsliga och porösa underlag så som exempelvis betongplattor. Man bör därför vara försiktig med var man placerar produkten den första tiden. När yta har blivit tillräckligt tät och stark kommer den inte att färga av sig mer. 

Kontakta oss

E-post: info@corten-design.se
Telefon:  
076 080 0613

Rinetta SIA  est. 2013

Webshop corten-design.se est. 2017

BETALA SENARE

CorTen-design erbjuder sina kunder möjlighet att få varan först och betala senare

Leverans till

Sverige, Danmark 

Januari

Hemleverans i Sverige

Låg fraktavgift